Mar 05

Sent på kvällen mellan den 2:a och 3:e mars satt vi framför tv:n och tittade på filmkrönikan. Jag hade halvsomnat då C väcker mig, vattnet hade gått i vardagsrumssoffan! Vi panikpackar det allra nödvändigaste: kläder till oss, kläder till Hatvig och den nyinköpta videokameran. Vi ringer till förlossningen på Södersjukhuset och de tycker att vi ska åka in direkt. Väl på förlossningen får C genomgå en så kallade CTG-undersökning där det konstateras att värkarna inte satt igång på allvar. Vi får åka hem igen, men har förlossningen inte kommit igång innan lunch på lördagen den 4:e ska vi åka in och få C igångsatt med dropp pga infektionsrisken om man väntar för länge med förlossningen efter att vattnet har gått.

På fredagen den 3:e tar vi det extremt lugnt. Jag tar ledigt från jobbet, vi beställer hämtmat och inväntar att värkarna ska sätta igång. Jag fyller år, så några gratulanter ringer, men vi bestämmer att hemlighålla hur nära förestående förlossningen är, för att inte oroa någon i onödan.

På natten mellan fredag och lördag tilltar värkarna och på lördag förmiddag ger vi oss av till Södersjukhuset på nytt. Väl där konstateras att värkarna fortfarande inte är tillräckligt starka varpå värkstimulerande dropp sätts in. Då sätter de igång ordentligt! Efter 12 timmars i stort sett oavbrutet värkarbete där vi får hårdjobba med profylax, lustgas och TENS med bara lite epiduralhjälp på slutet har fortfarande inte förlossningen kommit speciellt långt. Då tar jourhavande läkaren beslut om att vi ska förlösas med kejsarsnitt, lite snopet efter allt kämpande av C, men mest skönt, vi hade inte klarat många timmar till.

Runt 04:00 på morgonen den 5:e mars rullas vi in till operationssalen, och 04:13 har en fantastisk liten flicka på 3335g och 50cm kommit till världen. Medan C sys ihop får jag följa med till den första undersökningen och klippa navelsträngen. Efter en kort återförening med C på väg till det sk ‘uppvaket'(det heter så, trots att hon inte var sövd) efter operation får lilltjejen och jag gå tillbaka till vårt rum för en välbehövlig vila. C återansluter en timma senare och vi avnjuter den obligatoriska grattisfikabrickan från förlossningsavdelningen.

I skrivande stund vilar vi ut på ett familjerum på BB med utsikt över Årsta och Globenområdet. Lilltjejen sover mest, men vi har hunnit med en hel del gos och det första blöjbytet.

Nedan har vi två bilder på Lydia Marta Ellen Morén, som vårt förstahandsval på namn är just nu.(OBS! Inte helt spikat, kan komma att förändras helt eller delvis de närmsta dagarna)

lydia1

lydia2

11 Svar to “Dagen H”

 1. agneta skriver:

  Stort grattis! Snubblade på er sida bara häromdan, roligt! Själv var jag med om samma sak för exakt ett år sen, min tjej fyller år på torsdag! Njut och var rädda om varann!

 2. Siv skriver:

  Jättegrattis från mig också, så otroligt kul att det blev en tjej. Och Ellen-namnet får ni inte byta ut – det heter jag också 😉

  stoooor kram!

 3. […] Hatvig är här, det blev en tjej alldeles så som jag trodde! Ett stoooort grattis till Ronnie och Christina. Izzy låter hälsa att om hon nu inte får bli Gudmor (vissa insikter om sina begränsningar HAR hon alltså? :-D) så vill hon iallafall få bli Gudkatt, eftersom hon var en av de första som lärde känna Hatvig genom Cs mage i somras. […]

 4. Johanna skriver:

  GRATTIS!!!
  Hoppas ni, när allt lugnat ner sig, fortsätter att skriva bloggen om den första tiden som småbarns föräldrar!

 5. Oscar & Jessan skriver:

  Grattis grattis!
  Fattar fortfarande inte hur ni kunde va så lugna. Speciellt när samtalet bröts. ”Kollar ni på Vasaloppet, eller?” 🙂
  Vi är så glada för er skull och vi hoppas kunna komma och hälsa på er och nyförvärvet så snart som möjligt.
  Ta hand om er och lilla Lydia(?) så länge. Josse hälsar också. Ja, Herman också. he he
  Kramar!

 6. Daniel Patrickson skriver:

  Hallå Ronnie!

  GRATTIS!! Hoppas alla mår bra och att lilla åter och sover fint! 🙂

  Lycka till och ta hand om familjen!

  /Daniel P

 7. Torbjörn Lundell skriver:

  Söt! Kom förbi med barnvagnen när snön börjar smälta.

  T + F

 8. Vivie&Steffe skriver:

  GRATTIS!!!!!!
  Wow, äntligen är hon här allas vår Hatvig och har sett dagens ljus. Många Grattis kramar från Växjö.

 9. Katarina skriver:

  GRATTIS! UNDERBART! KÄRLEK!

 10. Lena skriver:

  Åh, hon är ju helt underbar!!!! GRATTIS!!! Fick sms-et och förstod först inte vad jag läste, men jag SA ju att du skulle föda för tidigt *haha* Kramkramkram!!

 11. Malin skriver:

  Gratulerer så mye med vesle nydelige Lydia!!!!
  Fra Malin i Norge

Lämna ett svar

preload preload preload