Feb 28

Nu har jag skrivit en lista på allt jag vill ha med mig till BB. Det blev mer än en A4-sida… Och då har inte R skrivit ner vad han ska ha med sig. Han föreslog att vi skulle ta resväskan. Undrar hur många par som kommer till BB dragande med en hel resväska…? Men i vårt fall verkar det nästan nödvändigt. Eller har jag överdrivit? Jag hade inte tänkt ta med så mycket kläder till mig och Hatvig, men på SÖS:s hemsida står det att man ska ha med sig kläder till sig själv och bebisen. Så det är väl bäst att man gör det då. Jag känner konstig nog ingen stress även om jag inte har packat ner en grej ännu. Från och med imorgon (sista dagen på v. 38) är det ju helt normalt att bebisen kommer. Men jag tror ändå att det kommer att dröja några veckor till. Typ tre…

Hatvig verkar må bra iallafall. H*n snurrar runt i magen och sparkar. Ibland gör det nästan ont när h*n får in en kick på revbenen. Undrar om det gör ont i foten också? Stackars Hatvig.

Själv mår jag också bra. Jag har ju haft mycket tid att vila på som tur är. Fast senast när jag var hos barnmorskan (R missade det besöket, första hittills) hade jag för högt blodsocker. Jag har hittills haft ganska lågt, så det var oväntat. Så jag fick göra en glukosbelastning. Det går ut på att man inte får äta eller dricka något sen midnatt och sen tar man ett blodprov på morgonen (kl 8.00, uhh…) och så får man dricka ett stort glas med en slags sockerlösning (äckligt!) och så får man vänta i väntrummet i två timmar. Jag trodde det skulle gå ganska bra, men efter en timme var jag nästan svimfärdig. Men det gick att stå ut och kl. 10 gjorde jag det andra blodprovet. Det visade att jag kunde bryta ner socker, så någon graviditetsdiabetes har jag iallafall inte. Skönt, eftersom min mormor har typ 2-diabetes och det är ärftligt med 50 % om man har haft gravidetsdiabetes. Så jag är ganska frisk. Blodvärdet hade gått upp till 106 också, så det verkar som om blutsaften hjälper.

Under nästa barnmorskebesök har vi fått veta att ett japanskt TV-team ska göra ett reportage om svensk mödravård. Så vi kommer att synas i japansk TV. Nån som får in det på sin parabol?? Det ska bland annat handla om hur engagerade svenska pappor är, så R får inte glömma bort besöket nästa gång. Då drar han skam över hela den svenska myspappeidén.

Lämna ett svar

preload preload preload