Feb 02

(Skrevs igår, men då funkade inte internet.)

Nu är kurserna över. Idag var vi på en öppen föreläsning i Södersjukhusets aula där några barnmorskor informerade om rutiner på förlossningsavdelning och BB. Bra att veta. Igår var vi på profylaxkurs för sista gången och i måndags kväll var sista föräldraföreläsningen. Varför heter det föräldrakurs egentligen? Det är ju ingen utbildning i att bli föräldrar, utan det handlar ju mest om förlossningsförlopp och smärtlindring. Otroligt intressant, men man skulle nog behöva en riktig föräldrautbildning också. Vi kan ju inte byta blöja eller göra barnmat. Inte bara sådär iallafall. Fast man lär sig tydligen. Ganska snabbt också. Men, som sagt, jätteintressant föreläsning. Jag vill gå på nästa månads också, bara för att hon var så bra.

Profylaxkursen var väldigt kul. I pauserna fick man ta hur mycket frukt eller godis man ville. Sånt uppskattar jag. Själva kursen var inte heller så dum. R har lärt sig massage, bland annat. Och man känner sig ganska trygg. Hoppas verkligen att vi kommer att ha hjälp av andningen.

Nu har vi äntligen köpt vagn. Det tog lite tid innan vi kunde hämta den, men nu står den färdigmonterad i hallen. Vi satte ihop den första kvällen… Och nu måste vi röra den varje gång vi går förbi den. Den är så fin. R vill gå ut med den och testköra, men jag är rädd att grannarna ska komma fram och gratulera och vilja titta i vagnen och då måste man ju säga: ”Nä, vi bara övar.” Lite skämmigt, kanske. Så här ser den ut:
hatvigs vagn

Vi har också köpt upp hela presentkortet på Polarn o Pyret som Hatvig fick i julklapp. Det var inte alls svårt. Även om det var rea. Har köpt några småkläder i andra affärer också. När man väl kommer igång är det svårt att sluta. Men man får besinna sig. Många affärer har ju dessutom väldigt skilda hyllor för pojk- och flickkläder. H&M, som jag trodde mest skulle ha tuffa unisexkläder för båda könen, har otroligt uppdelat. Spetskragar på ena sidan, pikékragar på andra. På babykläder! Sorgligt. Och Lindex har också väldigt uppdelat. Fast där verkar det mest vara vad de själva tycker i butiken är tjejigt eller killigt. Rött är tjejigt och brunt är killigt. Men annars skiljer sig inte plaggen så mycket åt, så man kan köpa en grej från tjejhyllan till en kille utan att det syns. Men vi bojkottar dem ändå. Helst skulle man vilja handla alla Hatvigs kläder på Uni, men det har man nog inte råd med… Här är i alla fall några bilder på kläder som vi har köpt:
sovpåse overall bodys pyjamas

Förra veckan var jag och storasyster på IKEA för att inhandla den svårfunna spjälsängen Gulliver. Den har varit slutsåld på alla ställen, men efter tre uppkollningar på IKEAs kundtjänst fick jag veta att den just den veckan skulle finnas på Kungens kurva. Så det var bara att hasta dit. Sen skulle man ju ha en massa andra saker där som förstås var slut, men man får väl åka dit igen. Huvudsaken är att vi har sängen. Den har vi inte satt ihop ännu, men när vi har det lägger vi givetvis ut bild på den också. Det var väldigt viktigt att det blev just Gulliver eftersom den är en av två(!) spjälsängar som blev godkända av Konsumentverket. Ganska viktigt, tycker vi.

Nu börjar min rygg värka betänkligt, så jag måste nog sluta skriva. Magen börjar bli så mycket i vägen nu att jag inte riktigt når fram till tangentbordet på ett bekvämt sätt. Får bli kortare inlägg nästa gång…

2 Svar to “Kurser och prylar”

 1. Sissi skriver:

  Hej! Kikade in här från bloggportalen.se. 🙂 Men hittar ingenstans när det är dags? Några veckor kvar??

  Själv är jag i vecka 30, välkommen in till min blogg också. 🙂

  Kramkram

 2. Christina skriver:

  Nja, vi har väl varit lite dåliga på den informationen. Jag tror det står nånstans längst ner vilken vecka vi var i då, men nu är vi iallafall i v. 36. Det närmar sig med stormsteg…
  Rolig blogg, förresten!

Lämna ett svar

preload preload preload