Jan 17

Oj, vad dåliga vi har varit att skriva på bloggen. Vi har fått klagomål från alla möjliga håll. Kul att vi har läsare! Hej på er!! Nu ska vi bli flitigare att skriva i takt med att dagen H närmar sig.

Vad har då hänt sen sist? Vi går hos barnmorskan varannan vecka, det mesta är jättebra, Hatvig växer som h*n ska. Dock är C’s järnvärden fortfarande låga trots tabletter, massor med kött, nötter, broccoli och matlagning i järngryta.

Den kursintensiva perioden har börjat, igår avverkade vi den första fasen av föräldrautbildningen och fortsättning följer imorgon. Oväntat underållande! Barnmorskan som håller kursen skulle lätt kunna extraknäcka som ståuppkomiker. Det är en lätt surrealistisk upplevelse att sitta i en aula där 50 av 100 närvarande har gigantiska magar! Kursen har många inslag som riktar sig till papporna(tack för det), skönt att få reda på att man inte är helt okänslig fast man inte tycker att det är lika total- himlastormande-super-otroligt-fantastiskt varenda en av de 150 gånger om dagen bebisen sparkar. Det var även intressant att höra hur hormonerna påverkar pappan och mamman under graviditeten, C och jag kände igen oss på flera sätt, bra att veta framöver. Nästa vecka blir det profylaxkurs, fram med rökelse, hokus-pokus och hyperventilering!( < - Obs! Fördomar) Shoppingpaniken slog till förra helgen. Oj-hjälp-vi-har-inte-köpt-något-alls-tänk-om-h*n-kommer-för-tidigt!!!!!!! Sagt och gjort, ut och shoppa barnvagn och babykläder. Hatvig fick sin första julklapp i efterskott: blivande farmor och farfar köpte ett presentkort på en butikskedja som säljer barnkläder. (....som för övrigt inte sponsrar oss med en spänn, varför vi inte nämner namnet här, men PoP, om ni kommer på bättre tankar vet ni var vi finns :-)). Det blev tröja, byxor och en liten overall som påminner lite om en karatedräkt. Vi lyckades till slut att bestämma oss för vilken barnvagn vi skulle köpa. Vi var väldigt säkra: två månaders intensivt funderande, idel lovord i tester och av föräldrar som kört den ett tag... Just då, samma morgon som vi ska gå och köpa den, lyckas DN publicera en test där de kör sönder framhjulsupphängningen varpå vagnen slutar testen utan betyg. Elände! Vi bestämmer oss för att de lyckats hitta ett måndagsexemplar och köper den ändå. På den här modellen av barnvagn kan man kombinera färger själv på chassi och sufflett, vi hade bestämt oss för kombinationen Orange/rött(se nedan). När vi anförtrodde expediten vårt färgval hävde hon ur sig ett rejält OJ! Har fortfarande inte räknat ut om det betydde "Oj, stackars färgblinda idioter, det kan ni ju inte köpa" eller "Oj, vilket ytterst trendkänsligt och medvetet val". Barnvagn1 Barnvagn2

6 Svar to “Föräldrautbildning: fas 1”

 1. Den blivande morbrodern skriver:

  Jag tror jag var först att läsa denna gången. Fick ett hett tips att uppdatering var på G. 🙂 Lika underhållande som vanligt.
  Barnvagnen ser otroligt spacead (hur stavar man det?) ut. Har ju ingen koll på såna fordon men jag antar att ni vet vad ni gör. Se bara till att det är luft i däcken så ska det säkert funka.
  Må så gott!

 2. Lena skriver:

  Trendiga färger! Det ligger lite 70tal över det där, ni inser det va? *haha* Nu blir h*n lika hippieinfluerade som ni själva var som barn. Underbart! Själv hade jag LÄTT valt färgerna lila/rött eller brunt/turkost om de funnits.
  /L

 3. ephedra skriver:

  ephedra products ephedra products ephedra products

preload preload preload