Nov 23

Idag har vi varit hos barnmorskan. Jag fick bakläxa på järnet igen. Mina värden har sjunkit ner till 98. Normalt ligger på omkring 120. Så nu har jag köpt starkare järntabletter. De ser ut som rena hjärtmedicinen. Brun-beigea kapslar. Lite läskigt och inte helt lätta att svälja. Hoppas det ger resultat nu bara. Vi fortsätter att laga mat i järngryta och jag äter nötter och torkade aprikoser ändå förstås. Men i den perioden vi är i nu brukar hemoglobinvärdet sjunka, så det är inte helt onormalt, även om det är i lägsta laget.

På tal om mat, så här kan en god mackmåltid se ut:

Jag älskar goda mackor… Järntabletter, päron och rött te till. (Det är nyttigt te, inget tein som i vanligt te.) Och jo, det är majonnäs på skinkmackan. Lättmajonnäs. Jag gillar det.

Hatvigs hjärtljud låg på ca 140 (fast hon sa först 150, men skrev 140, så jag vet inte riktigt. Men båda är helt normalt.). Det lät jättefint. Glatt och ljust. Inte som Bröderna Cartwright den här gången. Och sf-måttet (symfus-fundus = magmåttet) var också helt normalt. Så det var bara hb-värdet som var lågt. Känns bra. Och Hatvig verkar nöjd. H*n sparkar omkring som vanligt i magen.

Ett svar to “Mer järn”

  1. Siv och Izzy skriver:

    superfrukost! ingen kan säga annat än att du gör ditt bästa för att höja järnvärdet. hoppas att det rättar till sig snart, inte undra på att du är jättetrött med det värdet :-/
    Kram till er alla tre!

Lämna ett svar

preload preload preload