Jan 24

Hatvig och Hatvigs blivande föräldrar har haft en upptagen dag idag. Barnmorskebesök på dagen och profylaxkurs på kvällen.

Bara goda nyheter hos barnmorskan: det tidigare så krånglande järnvärden är på väg upp, hjärtljuden tickade på och magen växer som den ska.

Profylaxkursen var dessutom roligare än förväntat, andning och avslappning är verkligen min grej. Man fick lära sig hur man tacklar värkar med hjälp av olika typer av andning. Skönt att få en rejäl pappauppgift till förlossningen: andningscoach! Bonusvideo: Gudrun Schyman och skäggig make djupandar sig igenom sin första förlossning någon gång på sjuttiotalet. Säga vad man vill om Gudrun, men hon kan sin profylax!

Bild på hur magen ser ut just nu:

Magen

Jan 18

Dag 2 på föräldrautbildningen och en mycket märklig upplevelse: barnmorskan som håller kursen ”torrkörde” oss igenom en förlossning med hjälp av sina händer och en babydocka. Det tog ca 20 minuter och alla 100 personer i salen var så tysta att man skulle kunna ha hört en knappnål falla. Det var otroligt spännande, man kom på sig själv med att tänka ”…hoppas det går bra, hoppas det går bra”. Man såg tårar på många kinder när bebisens plasthuvud började titta fram. Ok, vi 100 i publiken kanske är lite extra mottagliga i den situation vi är i, men det var faktiskt en upplevelse, en liten försmak på ”the real thing”

Jan 17

Oj, vad dåliga vi har varit att skriva på bloggen. Vi har fått klagomål från alla möjliga håll. Kul att vi har läsare! Hej på er!! Nu ska vi bli flitigare att skriva i takt med att dagen H närmar sig.

Vad har då hänt sen sist? Vi går hos barnmorskan varannan vecka, det mesta är jättebra, Hatvig växer som h*n ska. Dock är C’s järnvärden fortfarande låga trots tabletter, massor med kött, nötter, broccoli och matlagning i järngryta.

Den kursintensiva perioden har börjat, igår avverkade vi den första fasen av föräldrautbildningen och fortsättning följer imorgon. Oväntat underållande! Barnmorskan som håller kursen skulle lätt kunna extraknäcka som ståuppkomiker. Det är en lätt surrealistisk upplevelse att sitta i en aula där 50 av 100 närvarande har gigantiska magar! Kursen har många inslag som riktar sig till papporna(tack för det), skönt att få reda på att man inte är helt okänslig fast man inte tycker att det är lika total- himlastormande-super-otroligt-fantastiskt varenda en av de 150 gånger om dagen bebisen sparkar. Det var även intressant att höra hur hormonerna påverkar pappan och mamman under graviditeten, C och jag kände igen oss på flera sätt, bra att veta framöver. Nästa vecka blir det profylaxkurs, fram med rökelse, hokus-pokus och hyperventilering!( < - Obs! Fördomar) Shoppingpaniken slog till förra helgen. Oj-hjälp-vi-har-inte-köpt-något-alls-tänk-om-h*n-kommer-för-tidigt!!!!!!! Sagt och gjort, ut och shoppa barnvagn och babykläder. Hatvig fick sin första julklapp i efterskott: blivande farmor och farfar köpte ett presentkort på en butikskedja som säljer barnkläder. (....som för övrigt inte sponsrar oss med en spänn, varför vi inte nämner namnet här, men PoP, om ni kommer på bättre tankar vet ni var vi finns :-)). Det blev tröja, byxor och en liten overall som påminner lite om en karatedräkt. Vi lyckades till slut att bestämma oss för vilken barnvagn vi skulle köpa. Vi var väldigt säkra: två månaders intensivt funderande, idel lovord i tester och av föräldrar som kört den ett tag... Just då, samma morgon som vi ska gå och köpa den, lyckas DN publicera en test där de kör sönder framhjulsupphängningen varpå vagnen slutar testen utan betyg. Elände! Vi bestämmer oss för att de lyckats hitta ett måndagsexemplar och köper den ändå. På den här modellen av barnvagn kan man kombinera färger själv på chassi och sufflett, vi hade bestämt oss för kombinationen Orange/rött(se nedan). När vi anförtrodde expediten vårt färgval hävde hon ur sig ett rejält OJ! Har fortfarande inte räknat ut om det betydde "Oj, stackars färgblinda idioter, det kan ni ju inte köpa" eller "Oj, vilket ytterst trendkänsligt och medvetet val". Barnvagn1 Barnvagn2

preload preload preload