Nov 17

Att man som blivande småbarnsföräldrar skulle behöva shoppa på sig en del kom väl knappast som någon överraskning. Dock är vissa prylar svårare att förutsäga än andra. Förra helgen, då Hatvig modell-större-mage skulle ut på sin första längre biltur (C:s släkt och vänner i Smålands djupa skogar) påminde grannarna med babyvana om att man måste ha en specialanordning så att bilbältet inte skadar magen vid en eventuell krock. Sagt och gjort, en tur till Micro och införskaffande av en BabySafe:

babysafe

Man 1. spänner anordningen bakom sätet, 2. sätter sig på en dyna, 3. hakar flärpen runt bältet …och vips går bältet under magen i stället för på den.
Dock kräver installationen mycket styrka och tålamod, så vi byter inte plats i onödan under resan.

Den första tiden var vi(åtminstone jag), vidskepligt nog, starkt övertygade om att förtida inhandling av babysaker var att be om att något skulle gå galet. Dock kunde vi bara inte motstå den här sötnosen:

katvig

En overall från det danska barnklädestillverkaren Katvig inhandlad på rea för ynka 75 spänn. Katvig gör barnkläder med 70-tals stuk, vilket naturligtvis är mumma för oss 70-talister som kan frossa i nostalgi från vår egen barndom. Det är alltså från denna overall som arbetsnamnet Hatvig har sitt ursprung, jag pratade om overallen, C hörde fel och resten är historia.

Annars är ju barnvagn en av de roligaste(…och största) investeringar vi har framför oss. En snabb, ovetenskaplig undersökning bland barnfamiljer man möter på gatan i vårt relativt barntäta område visar att 95,6% kör runt med något av följande:

1. En Bugaboo
2. En Urban Jungle
3. Kult-nostalgi vagn av tidig 80-tals typ

Vi har fått Bugaboon demonstrerad för oss och det blev kärlek vid första ögonkastet: snygg, lättkörd, går att fälla ihop till frimärksstorlek i en handvändning och har terrängegenskaper som lämpar sig väl för turer på grusvägarna hos de blivande farföräldrarna.
Vagnen fick internationell ryktbarhet för ett par år sedan då aktrisen Gwyneth Paltrow sågs promenerande nerför gatorna i London med sin Bugaboo Frog.

preload preload preload